Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι για τα προϊόντα και τις προσφορές του Κρεοπωλείου - Boucherie Αγρόκτημα Γιγκλάς
Το σωστό ψήσιμο είναι ο τελευταίος και σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα της γευστικής απόλαυσης. Ένα σωστό ψήσιμο μπορεί ν΄αναδείξει γευστικά το κρέας ενώ ένα λάθος ψήσιμο να καταστρέψει την προσπάθεια πολλών ατόμων, για ένα άριστο και γευστικό αποτέλεσμα. Αυτές οι οδηγίες ψησίματος θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τα τέλεια ψητά…
Τρόπος Ψησίματος | Χρόνος Μαγειρέματος στο Φούρνο
(κατά προσέγγιση) |
Χρόνος Ψησίματος στη Σχάρα
(κατά προσέγγιση) |
Rare | 30 λεπτά στους 220˚C + 20 λεπτά στους 160˚C ανά κιλό κρέατος | Στους 57˚-58˚C για 3 λεπτά από κάθε πλευρά |
Medium | 30 λεπτά στους 220˚C + 30 λεπτά στους 160˚C ανά κιλό κρέατος | Στους 60˚-62˚C για 5 λεπτά από κάθε πλευρά |
Well done | 30 λεπτά στους 220˚C + 40 λεπτά στους 160˚C ανά κιλό κρέατος | Στους 70˚-72˚C για 7 λεπτά από κάθε πλευρά |
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220˚C – Βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 20 έως 30 λεπτά πριν να το σερβίρετε. Όταν βγάλετε μια μοσχαρίσια μπριζόλα από τη σχάρα θα πρέπει να την ακουμπήσετε σε κάποια διάτρητη επιφάνεια (όχι σε κρύο πιάτο) που θα επιτρέψει στους πόρους της να κλείσουν, έτσι ώστε να διατηρήσει μέσα τους χυμούς της. Επίσης, θα πρέπει να μην την κόψετε αμέσως, αλλά να την αφήσετε για ένα λεπτό περίπου να ξεκουραστεί από την ένταση του ψησίματος.
Εγγραφείτε στο newsletter και μείνετε ενημερωμένοι για τα προϊόντα και τις προσφορές του Κρεοπωλείου - Boucherie Αγρόκτημα Γιγκλάς